FÖRENINGS – och FÖRBUNDSSERVICE

När det händer……….

Föreningar, förbund mm. se till att Ni syns, skicka in underlag för annonser , så ordnar vi en gratis plats på vår hemsida, all reklam är bra reklam! 

PÅ DENNA SIDA KAN FÖRENINGAR OCH FÖRBUND ”ANNONSERA” OCH INFORMERA OM ÅRSMÖTEN , SAMMANKOMSTER, JUBILEER ELLER ANNAT SOM KAN VARA AV INTRESSE FÖR MEDLEMMAR ELLER FÖR ALLMÄNHETEN.
KONTAKTA OSS SÅ FIXAR VI TILL DET!
Fyra får pris för fina förtjänster
Fyra framträdande gotländska idrottsledare kommer att uppmärksammas lite extra på Riksidrottsförbundets riksidrottsmöte senare i vår. Av hundra utvalda ledare som kommer att föräras det finaste förtjänsttecknet (RF:s förtjänsttecken i guld) i Karlstad 19-21 maj, är fyra från Gotland. Dessa är: Detlef Gräser, gymnastik, Erik Jonsson, ishockey, bandy, John-Erik Olsson, bordtennis och Eva Wiklund, ridsport. Nomineringarna har gjorts av Gotlands Idrottsförbund. GRATTIS! 

Insamling för Stångaspel på TV. Gutnisk idrott.
För närvarande pågår en insamling för att Stångaspelen ska kunna ses över hela världen. Initiativet ”Crowd-funding till en webbsänd av Stångaspelen 2017” har nått halvvägs till insamlingsmålet. Det skriver initiativtagaren Ola Thomsson på Facebok. Syftet är att sprida kunskap om de gutniska idrotterna till en större publik än den gotländska. (GM) GT 8/3 2017

Boktips
Läs Bengt Brolins – Gotlands Motorcykelhistoria 1909-1959
Följ  historien från de första motorcyklarna som rullade på de gotländska vägarna fram till knuttarnas 50-tal. Läs om tävlingarna som först gick på landsvägarna över hela ön. Och senare jordbanetävlingarna med deltagande storheter som Fritz Löfqvist från Gotland och Varg-Olle och Ove Fundin med flera legendarer.
Gotlands motorcykelhistoria är rikligt illustrerad med över 260 bilder på gamla motorcyklar och fartfyllda tävIingsbilder. Boken innehåller tabeller över registrerade motorcyklar fram till 1934,  över de tidiga körkortsinnehavarna och annat matnyttigt för kalenderbitaren. Bengt Brolin har tidigare skrivit den av många uppskattade Gotlands bilhistoria som utkom 2001. Efter många års fortsatt forskning kommer här hans efterlängtade bok om de gotländska motorcyklarna. Bengt är född 1941 och uppvuxen i Visby och var i rätt ålder för att själv få uppleva motorcykelns storhetstid under 1950-talet. 

ÅRSMÖTEN MM

 

WIF Veteraner årsmöte 8 mars kl 13.00 i Badvillan.  

Rosendals MK Årsmöte lördag den 10/3  kl 16.
Plats: -Follingbo  bygdegård.
Vi bjuder på smörgåstårta.
Välkomna! 

IF Hansa-Hoburg inbjuder härmed till årsmöte i måndagen den 19 mars kl L 19.00 i Havdhems bygdegård. Årsmötet föregås av att Jerker Eneqvist kåserar om sin tid i IF Hansa. En visionär och idéspruta som startade upp verksamheter i klubben under 1980-talet som ännu finns kvar. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Motioner till årsmötet ska vara inlämnade senast 5/3 till till kansliet..
Välkomna!

Wisby Simsällskap årsmöte 21 mars (Återkommer om tid och plats)

Guldklubben årsmöte 23 mars kl 10-12 i Badvillan. Välkomna!

Gotlands Idrottshistoriska Förening årsmöte 26 mars kl. 18.30 i Gutevallens caféteria. Välkomna!

Gotlands Idrottsförbund och SISU årsmöte 27 mars. (Återkommer om tid och plats)

Wisby Bollklubb Årsmöte onsdagen den 28 mars 2018 kl. 19.00 i Restaurang Visborg.
Styrelsemöte kl. 18.00 innan årsmötet. VÄLKOMNA!

G:a Gutepojkar och Töisar årsmöte 5 april kl 18.00 i Badvillan. Välkomna!