FÖRENINGS – och FÖRBUNDSSERVICE

AKTUELLT annonser mm
När det händer……….

Föreningar, förbund mm. se till att Ni syns, skicka in underlag för annonser , så ordnar vi en gratis plats på vår hemsida, all reklam är bra reklam! 

PÅ DENNA SIDA KAN FÖRENINGAR OCH FÖRBUND ”ANNONSERA” OCH INFORMERA OM ÅRSMÖTEN , SAMMANKOMSTER, JUBILEER ELLER ANNAT SOM KAN VARA AV INTRESSE FÖR MEDLEMMAR ELLER FÖR ALLMÄNHETEN. ÅRSMÖTEN, FÖRENINGSTRÄFFAR M.M…………………
KONTAKTA OSS SÅ FIXAR VI TILL DET!


2021-03-26 Rädda Sigvaldebadet
Hjälp oss rädda Sigvaldebadet! Om du önskar önskar bidra till badet. Swisha då ditt bidrag till: 1236 86 65 86 eller bankgiro 527-8635, skriv ditt namn och det är viktigt att du anger ”Rädda Sigvalde”! Om du vill fortsätta bada i Sigvalde, lämna ett bidrag.
Etelhems sockenkommitte som består av representanter av alla bygdens föreningar och ligger under hembygdsföreningen, önskar driva och att utveckla Sigvaldebadet nu sedan Regioen har tagit sin hand i från badet. Vi behöver göra stranden säker samt ha startkapital för fortsatt drift och undehåll.
Etelhems hembygdsförening 

Vålådalen direkt, sade simmarna om Etelhem (Gotlänningen juli1946). Är det någon av er, grabbar, som tror att det här är ett er, grabbar, som tror att det här är ett sommarnöje, misstar han sig fullständigt. Parollen på den här simkursen är jobba, och åter jobba! Så ungefär föll simkursens instruktör, Tage Lindströms ord, när han ute på simlägret vid Sigvaldeträsk, avbasade ett par av grabbarna, som trötta efter en timmes intensiv träning i benspark, bröst- och fjärilsim, inte var pigga på en tjugo minuters duvning i polo. Vi förstår Lindström i det fallet: han har blivit nedkallad för i att göra denna kull av 20 unga grabbar och 2 flickor till om inte fullt utbildade, så i det närmaste något ditåt.

I Sigvalde träsk i Etelhem hade man under flera  år simtävlingar med bl.a. Utomhus-DM. Uppskattade och härliga tillställningar med med duktiga simmare. Etelhem hade bl.a. simmare som syskonen Britta (Numera Lindström) och Erik Hallgren. 

 


 


 

ETT STORT GRATTIS PÅ 60-ÅRSDAGEN 9 APRIL 2021
Gotlands Idrottshistoriska Förening


Grattis till fina utmäkelser!

Fyra förkämpar för friskvård och folkhälsa får fina förtjänsttecken. Framgångsrikt föreningsledarskap under 30 år ska det till för att få Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Grattis Thorsten Palmquist, Rolf Jakobsson, Anders Nilsson, Jan Lindell.


 

 

Torbjörn Lavergren Östergarns IK
Ett stort grattis till GT-guldet 2020
Centimeterprecision på ny nivå gav GT-guldet, 75 centimeter på 36 kast!


HEM