IK Tjelvar

IK TJELVAR
bildades 1958


 


Foto Idrottsår 1983 – 1984 – IK Tjelvar
Foto Idrottsår 1985 – 1986 – IK Tjelvar
Foto Idrottsår 1987, 1988, 1989

2015-07-15 Einar Smith – spelen
IK Tjelvar 60-år Varvsholm
Uppvaktning Einar S 70 år i bostaden
Bilder Marknad Klintehamn

 


Tjelvarbladet
Klicka på bilden och bläddra

                                                                 

 


Einar Smith (20)

IK Tjelvar invigde sina nya banor och tog samtidigt ny sats mot nya friidrottsframgångar för klubben när Einar Smith-spelen arrangerades för första gången på Klintevallen i går (2015-07-15).
För ett år sedan arrangerades den första tävlingen i Einar Smith-spelen, då på Gutavallen i Visby och initiativ tagare var Mattias och Anna Sunneborn tillsammans med Jorma Jääskeläinen.
-Vi var på väg för att hälsa på Einar (Smith, GA:s anm.) Vi och hans fru Elsa och då kom vi på idén att vi ville ha en tävling för att hedra Einar som gjort så mycket för gotländsk friidrott och även svensk, säger Mattias.
Han fortsätter:
-Vi frågade Einar och han tyckte det skulle vara roligt. Vi har liye olika grenar, men det skall alltid finnas med längdhopp utan ansats, säger han.
I år var det passande att flytta tävlingen till Klintevallen och IK Tjelvar där Einar Smithl huserar och samtidigt blev det en nystart på friidrotten i Klntehamn som haft det svårt senaste åren.
– Det fanns faktiskt förslag på att lägga ner föreningen, men när jag fick frågan att ta över som ordförande så kunde jag inte säga nej och nu har vi så smått fått igång en träningsgrupp och renoverat idrottsplatsen med bland annat ny rödstybb, säger Tommy Nordahl, tävlingsledare och ordförande i IK Tjelvar.
Och att Klintehamn törstar har efter fiiidrott igen märktes tydligt i går kväll när det hade samlats en stor publik till arenan och naturligtvis var Einar Smith och hans fru Elsa på plats.
-Det är fantastiskt, vi har ändå inte annonserat speciellt för det här,men det spridit sig ändå, säger Tommy Nordahl.
Gårdagens grenar var stående längdhopp,1500 meter och längdhopp.
Initiativtagaren Mattias Sunnebom var dock inte med och tävlade.
-Nej, jag vred till mitt knä lite när jag var med i Gladiatorerna, inget allvarligt, men i jag vill ändå ta det lugnt inför bland annat veteran-SM, säger han. (Gotlands Allehanda 16 juli 2015/Ulf Jönsson).