Tofta Bangolfklubb

TOFTA BANGOLFKLUBB
bildades 1975


märke Tofta Bangolfklubb


Tofta BGK bildades 1975 och då spelade vi på banorna vid Tofta bad.

1980 utsågs klubben till ”årets ungdomsklubb” av Svenska Minigolfförbundet.
Nationellt har klubben haft de största franngångarna på 80-talet och då var det ungdomarna som visade framfötterna. Bland topparna kan nämnas Monica Larssons guld I FB 1983 och Ulrika Hagelbergs silver i FA, även det 1983. Dessa framgångar på ungdomssidan medförde också att Carin Wedin 1983 utsågs till årets ungdomsledare av Svenska Bangolfförbundet.

Under tolv dygn vid årsskiftet mellan 1981 och 1982 var det 20 tappra ungdomar och juniorer frå klubben som var med om att sätta världsrekord I bangolf. Man spelade i 290 timmar i sträck vilkel noterades som rekord i Guinness Rekordbok.

1982 byggde vi en ny City anläggning i en hästhage vid Smågårde pensionat. på den anläggningen har det spelats Nationella tävlingar sedan första året.

De senaste åren har vi arrangerat den omtyckta bangolfveckan som innefattar: Gotländsk sommarnatt, individuell tävling med uttagning till det penningstinna Tofta racet. Dessutom spelas det Mixed tävling som deltagarmässigt är en av de största i Sverige.

1987 så var det dags för ett rekordförsök igen. Denna gång var det medlemmarna Per Larsson, Roger Erixon som skulle spela bangolf i ett sträck. Roger orkade tyvärr inte hela distansen ut, mer Per satte ett prydligt rekord genom att spela bangolf oavbrutet i 50 timmar!
[lubben har deltagit med både damlag och herrlag i Svenska serien. Damlaget var som högst i division ett när de var som bäst i början på 80-talet. Herrarna har kämpat I division tre de senaste åren. Laget har vid ett flertal tillfällen blivit tvåa i sin serie, ibland har endast slagantal skiljt grabbarna från avancemang.

Klubben tyckte att när vi nu firar 25 år så ville vi satsa på något speciellt. Vi beslöt alltså att söka arrangemanget för RM år 2000. När vi fick besked om att vi hade fått äran att sköta arrangemang så tog vi det stora beslutet om att bygga nya banor! Vi har satsat på en Nifo-anläggning som vi hoppas kommer att bli mycket populär för både RM-deltagarna samt även allmänheten. För det är så att utan intäkterna från allmänhetsspelet sa står vi ju oss slätt.

     Tofta Bangolfklubb-     Tofta Bangolfklubb tidningsartikel

 

Årsmötesprotokoll 2017